O floare pentru astăzi: Dahlia / Gherghina

Dahlia / Gherghina
Floarea de dalie sau gherghină pe care am fotografiat-o astăzi în grădina mea.

Uitasem de timpul în care florile de dalie apar în grădini. De dorul grădinii copilăriei, unde în iulie înfloreau daliile plantate de mama, am plantat în fiecare an dalii în gradina mea, de aici, din Southend-on-Sea, dar de abia acum, în al treilea an, am avut prima floare de dalie.

Floarea de astăzi are culoarea mai mult purpurie. Nu știu prea mult despre limbajul culorilor, dar se pare că această culoare este asociată cu speranța.

Obișnuiesc să vizitez grădina mea în fiecare dimineață. Azi dimineață era deja foarte cald în grădină, dar nu am rezistat ispitei de a inspecta fiecare colțișor de grădină (până la urmă nu am o grădină prea mare). Și am zărit frumoasa floare de dalie deschisă în toată splendoarea ei. Îmi place să cred că este semn nu doar pentru bucuria ochilor, dar și de speranță pentru suflet, așa cum fiecare zi vine în viața noastră cu noi așteptări.

Ce floare a copilăriei tale îți amintești azi? Pune o imagine cu floarea pe care o amintești tu sau o asociezi cu ziua de azi și poate adaugi și un gând pe care să îl impărtășești cu alții.

Cât pentru mine, cuvintele Psalmului 32, versetul 22 se potrivesc perfect: “Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, pe măsura nădejdii noastre în Tine!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.